AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied   

groepswandelreizen

plannen 2022

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

   naar de startpagina

 

Djebl Sahro

Dat was een tegenvaller. Iedereen stond letterlijk gepakt en gezakt om te vertrekken voor de kustreis en toen sloot de Marokkaanse regering de grenzen voor de Nederlanders in verband met de besmettingsgraad. Opnieuw uitstel dus. Nu tot 25 februari. De belangstelling is inmiddels zo groot, dat we een tweede datum hebben toegevoegd. De jubileumreis naar de Anti Atlas staat gepland vanaf 5 maart 2022. Voor de andere reizen durven we nog geen datum te geven. Houdt deze website in de gaten. We blijven optimistisch, Insha Allah.

Het niet kunnen doorgaan van de reizen is jammer voor de deelnemers, maar een ramp voor onze mensen in Marokko. We ondersteunen ze waar het kan. Wil je ons daarbij helpen? Kijk dan op de pagina van ons scholingsfonds.

We hebben nog de volgende trektochten op ons verlanglijstje staan:

- de trektocht door de Zatvallei en over het Plateau de Yagour of
- onze klassieker, de Hammamtocht
- een prachtige trektocht door ons geliefde Sirouagebergte of
- een combinatietocht door het Sahrogebergte en de woestijn,
- een combinatie trektocht en minirondreis naar de woestijn

Alle reizen worden gemaakt onder de vertrouwde begeleiding van Brahim, Corrie en hun teams.  


Vertrek 13 februari en 25 februari (volgeboekt) - Argaanpad (Tour des Arganiers) en Essaouira - 5 dagen wandelen
(nieuwe route)
De meeste wandelaars kennen wel de veel belopen kustpaden in Turkije, Ierland en Portugal. Wij voegen er in dat genre een nieuw pad aan toe, het Argaanpad langs een deel van de mooie, soms ruige westkust van Marokko.
Na een eerste nacht in Marrakech rijden we met een minibusje naar de kust bij Imsouan, ergens tussen Agadir en Essaouira. De volgende dag vertrekken we voor een 5-daagse trektocht door het bijzondere kustlandschap.
We wandelen door lage bergen en heuvels met mooie uitzichten op de diepblauwe Atlantische Oceaan en de uitlopers van het Atlasgebergte, langs door de zee grillig gevormde rotsen, romantische baaitjes en goed verscholen stranden. We komen langs dorpjes en velden vol met argaanbomen die nergens anders ter wereld voorkomen. Het zijn de producenten van de beroemde en kostbare argaanolie, daarbij vaak geholpen door behendige geiten, die in de boom klimmen om de vruchten op te eten, ze in hun maag te verwerken en 'thuis' weer uit te poepen. Waarna de argaannoten verder worden verwerkt tot olie of amlou, een brooddip van argaanolie, amandelen en honing (Mmmmmm). Na een sportieve dag kunnen we genieten van mooie zonsondergangen. We overnachten bij mensen thuis,
in gîtes of tentjes.
We eindigen in het sfeervolle vissersplaatsje Essaouira waar we twee nachten verblijven. Dit levendige stadje (Unesco werelderfgoed) is beroemd en geliefd door de rijke historie, mediterrane architectuur, oude stadscentrum (medina) en haven, prachtige zandstrand en relaxte sfeer. Hierna rijden we terug naar Marrakech waar we het vliegtuig naar huis nemen. Verlenging in Marrakech is mogelijk.

Totale reisduur: ± 8 nachten/9 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 875 euro. 1-persoons toeslag 90 à 100 euro. Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 14.

 door de zee gevormde rotspartijen

kamelen dragen de bagage

 kamperen aan de kust

 rotsvegetatie

 genieten van de zonsondergang

 Essaouira


Vertrek 5 maart Anti Atlas gebergte – 8 dagen wandelen
(twintigjarige jubileumreis, nieuwe route)
We laten Marrakech dit keer links liggen en concentreren ons op de steden Taroudant en Tafraoute, gelegen in het westelijk deel van de Anti-Atlas. Het gebergte dat ruwweg loopt van de kust tot Ouarzazate, de poort van de woestijn. Ik maakte daar in 1999 mijn eerste trektocht (zonder Brahim) en was meteen verliefd op Marokko. Wat dat heeft opgeleverd, is inmiddels gebleken. Het miljoenen jaren oude granieten gebergte is verbluffend mooi en kent ook nog rotstekeningen. Geologische hoogstandjes van rode rotsen in allerlei vormen, fossielen, prachtige oases, kloven, vruchtbare weidse valleien en vriendelijke berberdorpjes. De bloeiende amandel- en andere fruitbomen en de geurende wilde thijm en rozemarijn maken het in het voorjaar tot een sprookje. In dit gebied komen ook nog argaanbomen voor.

We vliegen aan op Agadir. Afhankelijk van het uur van aankomst slapen we eerst een nacht in een hotel in de buurt van Agadir of we vertrekken direct naar het vertrekpunt van de wandeling voor een 8-daagse wandeltocht, in grote lijnen rond en door Tafraoute (waar de echte babouches worden gemaakt). De hoogste toppen die we rond ons zien, zijn rond 2500 mtr. We eindigen in Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages. Vanaf Agadir vliegen we weer naar huis.
We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten

Totale reisduur: 10 nachten/11 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.245 euro. 1-persoons toeslag 90 à 100 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

 dorpswinkeltje

 gebergte van de Anti-Atlas

eeuwenoude kasbah 

 lastvrouwen

 huisvlijt

 amandelbloesem

Zatvallei/Plateau de Yagour - 6 dagen wandelen
Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt ook in dit gebied snel op andere gedachten.
Na de vlucht naar en een eerste nacht in Marrakech, rijden we naar het vertrekpunt van de wandeling. Na de kennismaking met de muildieren en hun begeleiders gaan we op weg voor de eerste stappen van een 6-daagse wandeltocht door de bergen. We lopen langs de Zat rivier, door Berber bergdorpjes, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen. Het is voorjaar en dan barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen. We gaan via een prachtige kloof over het imposante plateau de Yagour met de Meltzer top (2726 mtr) steeds in het vizier. Een bijbelse hoogvlakte bewoond door schapen en geiten en (in de zomer) herdergezinnen. We horen een oorverdovend kikkerconcert in een moerasachtig meer, zien een plateau met eeuwenoude gravures, traverseren kleine riviertjes en dalen aan de andere kant weer af.
We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2300 mtr, gemiddeld zo'n 5 uur per dag. Er wordt overnacht op prachtige plekken en in tenten. Een van de filmpjes op de
startpagina is in dit gebied opgenomen.

Aan het eind van de laatste dag keren we weer terug naar Marrakech. We blijven nog 2 nachten in deze sprookjesachtige stad in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

Totale reisduur: 8 nachten/9 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 750 euro. 1-persoons toeslag 90 à 100 euro.
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.  

de rivier de Zat

Plateau de Yagour in de winter

hoog op het plateau, alweer een adembenemend uitzicht

de groene vallei van Ourika

donkerrood gekleurde bergen ten zuiden van Marrakech

voorjaar in de Zat vallei


Hammamtocht (Tour de Hammam) - 6 dagen wandelen

Een prachtige bergwandeling in de Hoge Atlas ten zuiden van Marrakech met overnachtingen 'chez les habitants' (bij de mensen thuis).  
Deze tocht hebben we zo genoemd, omdat er vrijwel op elke overnachtingsplek een huishammam ter beschikking is. Stel je daar geen luxe hammam als in de grote Nederlandse stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect. Heerlijk na een wandeldag. De een is beter dan de andere, maar het is altijd weer leuk. Bovendien is deze reis de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de Berber bevolking, door wie we hartelijk worden ontvangen. Ze geven ons met alle plezier een inkijkje in hun dagelijkse leven, halen hout en water voor de hammam, bakken brood voor ons in stenen oventjes en schenken natuurlijk hun zoete Berber thee en/of koffie. Het is een prachtig en rustig deel van de Hoge Atlas, met een gematigd klimaat, niet te zwaar en nog weinig bekend als wandelgebied.

Deze reis bieden we aan met twee nachten Marrakech, de wandeltocht en het vervoer van en naar Marrakech. Iedereen kan dan zelf bepalen of hij/zij langer in Marrakech of elders wil blijven. Uiteraard willen we daarvoor goede diensten verlenen. Na een eerste nacht in Marrakech gaan we door naar het wandelgebied, waar we meteen beginnen met lopen. De laatste wandeldag reizen we terug naar Marrakech voor de laatste nacht, zodat je toch fris en uitgerust het vliegtuig in kunt.

Totale reisduur: 7 nachten/8 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 685 euro. 1- persoons toeslag 60 euro (alleen mogelijk in Marrakech).
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 10.

dorp in de bocht

thee op een dakterras

de visboer

bergovergang

indrukwekkend landschap

prachtige vergezichten


Siroua gebergte – 8 dagen wandelen

Ben je een liefhebber van het hoogtegebergte, ga dan mee naar de favoriete wandelbestemming van Brahim en Corrie. Met de - volgens hen - mooiste overnachtingsplek ter wereld. Een majestueus gebergte met adembenemende vergezichten. Ook ervaren Himalayagangers waren er diep van onder de indruk. Het gaat om het zuidelijk van de Hoge Atlas gelegen, vulkanische Sirouagebergte, onderdeel van de Anti Atlas, met 3300 meter als hoogste top. Vindplaats van saffraan en het centrum van het Berber tapijtambacht. We passeren hoog gelegen bergdorpjes (z.g. azibs) die alleen in de zomer worden bewoond. Achtergebleven herders met hun kudden, lieflijke beekjes, valleien met veel groen en fruitbomen in herfstkleuren. Maar ook ruige passen en bizarre rotspartijen én veldjes met saffraan (ook wel het rode goud genoemd, dat in deze tijd wordt geoogst). Laat je verleiden om een gram of wat van dat bijzondere ingrediënt aan te schaffen of neem een tapijt als souvenir mee naar huis.
Deze reis geeft ons ook zeker gelegenheid om kennis te maken met de gastvrije berberbevolking.
We vliegen aan op Marrakech. De volgende morgen rijden we met een busje via de indrukwekkende Tichka pas (2260 mtr) naar het vertrekpunt van de wandeling. De volgende dag gaan we op stap voor een onvergetelijke ervaring in een vrij onbekend bergengebied. We starten deze keer opnieuw in het noordwesten van het gebergte in de buurt van Tifnoute en trekken om de Sirouatop heen naar het zuiden tot in de buurt van Taliouine (de saffraanstad).
Indien mogelijk rijden we dan via de spectaculaire Tizi-N-Test pas (2092 mtr) weer terug naar Marrakech.

We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten op de meest fantastische plekken.
De reis wordt afgesloten met een een nacht in Marrakech waar we verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad) (langer verblijf is mogelijk).

Totale reisduur: 11 nachten/12 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.025 euro. 1- persoons toeslag 60 euro. Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

 bloeiende appelboom

 bijzondere rotsformaties

 de besneeuwde top van de Siroua

Berber bergdorpje

 adembenemend mooi

 mini narcisjes


combinatie Djebl Sahro en woestijn – 6 en 4 dagen wandelen (nieuw!)

Het is al heel wat jaren geleden dat we in dit gebied waren. Dit keer combineren we de bergen met 4 dagen woestijn, omdat er in het najaar ook altijd vraag is naar een woestijnreis. Het vulkanische Sahro gebergte ligt in het zuid-oosten van Marokko, omgeven door de bergen van de Hoge Atlas, de Sahara en dadelpalmoases. Het is een woest en verlaten gebied van een wilde schoonheid. Nog onontdekt door de massa. In het noordelijk deel worden mondjesmaat vierdaagse wandeltochten georganiseerd. Wij trekken er in 6 dagen dwars doorheen, van noord naar zuid. Bij NKob wandelen we nog vier dagen verder in de woestijn.
Na een eerste nacht in Marrakech rijden we met een minibusje over de overweldigende Tizi-n-Tichka pas (± 2300 meter) via Ouarzazate naar El Kelaa M’Gouna, de rozenstad. De volgende dag vertrekken we voor een 6-daagse trektocht door een fabelachtig landschap met adembenemende uitzichten. Onderweg zien we door weer en wind uitgesleten rotsformaties, eenzame bergpieken en indrukwekkende kloven, riviertjes met daarlangs groene akkertjes, geïsoleerd liggende bergdorpjes met de gastvrije berberbevolking en hoogvlaktes alleen bevolkt door nomaden met hun kuddes. We verlaten de bergen in de buurt van Nkob en trekken vervolgens nog 4 dagen door woestijnlandschap dat echt meer behelst dan zand. Is 10 dagen lopen echt te lang voor je, dan kan je overwegen alleen het eerste of tweede deel te doen. We overnachten in tentjes.
De reis wordt afgesloten met een nacht in Marrakech waar we verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad) (langer verblijf is mogelijk).

Totale reisduur: 13 nachten/14 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren en kamelen.
Verlenging in Marrakech is mogelijk.
Prijsindicatie, exclusief ticket, ± 1.520 euro. 1- persoons toeslag 60 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

 groene valleien

 uitgesleten waterval

 Berber dorp

 kampplaats

 Bab n Ali

doorkijkje  


woestijntrektocht 7,5 dag wandelen
+ minirondreis (nieuw)
Voor de echte woestijnliefhebbers sluiten we het jaar af met een lange woestijntrektocht naar het uiterste oosten van Marokko, waar zich de hoogste duinen van Marokko én de grootste dadelpalmoase bevinden. Een bestemming ver van Marrakech en daarom rijden we er op het gemak naar toe; anderhalve dag heen en twee terug. Dan zie je ook nog wat van de omgeving.
We vliegen naar Marrakech en overnachten daar om al een beetje sfeer te proeven. De volgende morgen stappen we in het busje dat ons via de adembenemende Tizi-n-Tichka pas (2260 mtr) naar Oarzazate brengt, waar we overnachten in een leuke auberge. De volgende dag gaan we vroeg op stap omdat we op het vertrekpunt van de trektocht willen lunchen. 's Middags lopen we nog 3 uur voordat we voor het eerst de tenten opslaan in de woestijn. De volgende 7 dagen lopen we richting Erg Chebbi. Al wandelend genieten we van het woestijnlandschap, dat zoveel meer is dan zand. Elke dag is anders; grindvlaktes met hier en daar een oude eenzame acacia, laaggebergte met bizar gevormde stenen, fossielenplateaux, onverwachte oases, moeizaam bewerkte akkers, ingenieuze irrigatiesystemen, eeuwenoude gravures, grillige kloven, woestijndorpen en natuurlijk het zand in al zijn bijzondere vormen en tinten. We slapen in tenten daar waar water te vinden is.  Een van de filmpjes op de startpagina is in dit gebied opgenomen.
Op de terugreis overnachten we in de Dadeskloof en rijden vervolgens terug naar Marrakech, waar we nog twee nachten verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude Stad).
.
Totale reisduur: 13 nachten/14 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen tijdens de trektocht. De rondreis doen we met een minibus.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.535 euro. 1-persoons toeslag 120 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.
 

overnachtingsplek in de duinen

de vele gedaantes van het woestijnlandschap

Ahmed

trots schip van de woesijn

fossielenplateau

woestijnhyacinten

De data zullen dus later worden bepaald. Daarbij houden we rekening met de goedkope, rechtstreekse vluchten naar Marrakech en de wensen van potentiële deelnemers. Verlenging (of verkorting) in Marrakech of elders is natuurlijk mogelijk.

 Wil je boeken, heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Ben je geïnteresseerd in nog meer foto's, kijk dan maar eens op onze Facebookpagina onder het hoofdstuk foto's.

 

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart. 

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

bezoek onze Facebook pagina

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com