Siroua gebergte

   Siroua gebergte

 

AZIAM TREK
maak te voet kennis met Marokko

contact us: neem contact met ons op

 

berber meisje 

  Jullie hebben inmiddels allemaal de beelden gezien van de verschrikkelijke en onverwachte aardbeving in Marokko. Ja, onze mensen zaten er middenin. Het epicentrum lag vlakbij de woonplaats van Brahim en Momo. Imlil is qua doden gespaard gebleven, maar de schade aan infrastructuur en huizen is groot, ook aan die van hen. 

  In de dorpen eromheen zijn wel veel doden gevallen, dus het is duidelijk dat daar vrienden of familie van hen bij zullen zijn. In een dal verderop, waar Omar woont en waar we onze z.g. Tour de Hammam lopen, is de ravage ook enorm en er zijn veel slachtoffers gevallen. Voor zover ik nu weet geen bekenden, maar daarom niet minder erg. Diegenen die met mij in het huis van Omar en Mina hebben geslapen, herinneren zich dat goddelijke dakterras met uitzicht. Dat dakterras bestaat niet meer.......... Omar en Mina met 3 kinderen op de middelbare school, hoe gaan ze dat ooit nog rondkrijgen.

  En ach, net nu ze - na Covid - er allemaal weer een beetje bovenop begonnen te komen. Geen huis, geen werk (want het toerisme zal ongetwijfeld weer instorten) en dus geen inkomen.

  Ik heb de eerste geldelijke steun al aan Brahim overgemaakt, ter verdeling aan hen die het met spoed nodig hebben. Zelf zal ik hen blijven ondersteunen, maar extra donaties zijn natuurlijk meer dan welkom. Daarom ben ik een crowdfunding gestart. Sommigen zullen al een uitnodiging hebben gehad. Vergeef me als dit de tweede keer is, er valt heel veel te doen in korte tijd.

  Eigenlijk zijn al "onze" wandelgebieden meer of minder getroffen. De exacte omvang is me nu nog onduidelijk. Met Brahim heb ik gelukkig inmiddels contact gehad. Hij was heel emotioneel. Wat een ongelooflijke pech. Alweer.

  Help mij hen helpen, doe een donatie en deel mijn verzoek met zo veel mogelijk mensen.

  Dit is de link https://gofund.me/33b834c1 . Als je dat liever doet, kan je je bijdrage ook overmaken op mijn speciale Marokkorekening ASN Bank NL76ASNB0708466648, Bic: ASNB NL21 t.n.v. C. de Hoog te Moutier-Malcard.

  Namens allemaal shoekran bzef, hartelijk dank.

  Corrie
  www.aziamtrek.com
  +33 555 806608 of +33 683239569 Je mag me altijd bellen.

      

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Aziam Trek  - Wandelreizen met een hart

contact us: neem contact met ons op