Siroua gebergte

   Siroua gebergte

 

AZIAM TREK
maak te voet kennis met Marokko

contact us: neem contact met ons op

 

berber meisje 

Corona! We kunnen helaas nog steeds niet naar Marokko. De reizen voor dit najaar hebben we moeten annuleren. Jammer voor ons als deelnemers, maar een ramp voor onze mensen in Marokko. Geen toeristen, geen inkomsten en geen of weinig ondersteuning van de overheid. Wij ondersteunen ze waar het kan. Wil je ons daarbij helpen? De bankrekening van ons scholingsfonds is daarvoor opengesteld. Kijk op de website.

Het wandelprogramma wordt doorgeschoven naar 2021 in de hoop dat we dan weer veilig naar Marokko kunnen. De data van de eerste twee reizen liggen min of meer vast.  13 februari en 24 februari. En voor de rest van het jaar hebben we nog meer moois in petto.

Argaanpad (Tour des Arganiers) en Essaouira - 5 dagen wandelen - ± 13 februari
De meeste wandelaars kennen wel de veel belopen kustpaden in Turkije, Ierland en Portugal. Wij voegen er in dat genre een nieuw pad aan toe, het Argaanpad langs een deel van de mooie, soms ruige westkust van Marokko. Een 5-daagse trektocht en een bezoek aan het mooie kustplaatsje Essaouira.
Meer informatie

Totale reisduur: ± 9 nachten/10 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 875 euro. 1-persoons toeslag 90 euro. Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.

Anti Atlas gebergte – 8 dagen wandelen - ± 24 februari
Volgend jaar vieren Brahim en ik onze 20-jarige vriendschap en bijzondere samenwerking. En jullie - als trouwe wandelgasten - hebben dan natuurlijk een streepje voor. We organiseren eind februari onze vierde jubileumreis! Brahim wil al lang een keer met ons naar de Anti Atlas, het gebergte dat ruwweg loopt van de kust tot Ouarzazate en dan naar het westelijke deel rond de steden Taroudant en Tafraoute. Ik maakte daar in 1999 mijn eerste trektocht (zonder Brahim) en was meteen verliefd op Marokko. Wat dat heeft opgeleverd, is inmiddels gebleken.
Het miljoenen jaren oude granieten gebergte is verbluffend mooi.  Geologische hoogstandjes van rode rotsen in allerlei vormen, fossielen, rotstekeningen, prachtige oases, kloven, vruchtbare weidse valleien en vriendelijke berberdorpjes. De bloeiende amandel- en andere fruitbomen en de geurende wilde thijm en rozemarijn maken het in het voorjaar tot een sprookje. En in dit gebied komen ook nog argaanbomen voor.
Het oostelijk deel van de Anti-Atlas, het Siroua gebergte blijft ons favoriete gebergte, maar daar zijn velen van jullie al geweest.
We laten Marrakech dit keer links liggen en vliegen aan op Agadir, slapen de eerste nacht in Taroudant en vertrekken dan voor een 8-daagse wandeltocht, in grote lijnen rond Tafraoute (waar de echte babouches worden gemaakt). De hoogste toppen die we rond ons zien, zijn rond 2500 mtr. We eindigen weer in Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages van het land. Vanaf Agadir vliegen we weer naar huis.

We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten
Totale reisduur: 10 nachten/11 dagen (mogelijk een nachtje meer afhankelijk van het programma en de vluchten). Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.090 euro. 1-persoons toeslag 90 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan in ieder geval in (er zijn al aanmeldingen). Dat geeft ook Brahim en zijn mannen de moed om de komende moeilijke maanden door te komen. Doorgang valt of staat uiteraard met de coronasituatie. Ik hoop gauw van jullie te horen. We blijven optimistisch, Insha Allah.

Corrie de Hoog
www.aziamtrek.com
+33 555 806608

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   bezoek onze Facebook pagina

Aziam Trek  - Wandelreizen met een hart

contact us: neem contact met ons op