AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied   

groepswandelreizen

individuele wandelreizen

wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

scholingsfonds

reacties
publicaties

   naar de startpagina

 

uitzicht op de Toubkal

na de ramp

welkom in Café Soleil

slaapkamer oude stijl

slaapkamer nieuw stijl

prachtig uitzicht op de Hoge Atlas

een kijkje in de keuken

de gezellige salon

een hartelijke ontvangst, waar je ook gaat

welkom in Auberge La Vallée

genieten in de tuin

tajin met salade

de salon

  Auberge La Vallée en Hotel-Café-Restaurant Soleil

  Ik vertelde er al iets over op de pagina waarom Aziam Trek. Met het verdiende geld wordt door de mensen die we inschakelen ook geïnvesteerd. In (betere) huisvesting en leefomstandigheden, scholing van hun kinderen, enz.
  Vergeleken met 10 jaar geleden toen ik met dit "project" begon, is er veel ten goede veranderd. Mede dankzij ons, wandelaars!

  Brahim en zijn familie zijn daar een goed voorbeeld van. Begin jaren negentig van de vorige eeuw begonnen zij in Imlil te investeren in het beginnende wandeltoerisme. Imlil ligt namelijk heel strategisch voor diegenen die - vanuit Marrakech - in de Hoge Atlas willen wandelen en de hoogste berg van Marokko, de Toubkal, willen beklimmen.
  Brahims vader was slager, wilde een goede toekomst voor zijn kinderen en met behulp van zijn verdiensten bouwde de familie een eenvoudig hotel/restaurant, Café Soleil. En Brahim, die tot dan voor anderen toeristen had begeleid, ging daarmee zelfstandig verder. Café Soleil werd daarbij de uitvalsbasis. Wandelen in Marokko was toen al erg populair in Frankrijk en de onderneming werd dan ook een succes.

  Bijna niet te overzien was de ramp toen in 1995 een vloedgolf vanaf diezelfde Toubkal door de omliggende valleien raasde en dood en verderf zaaide. Er kwamen honderden mensen om. Brahims broer wist ternauwernood zo'n 50 wandelaars in veiligheid te brengen die net teruggekeerd waren van een trek. Half Imlil werd weggevaagd, waaronder Café Soleil, met al het materiaal en verdiende geld.
  Brahim, die in een bovenliggend dorp met een groep vast zat, moest zien hoe het geweld langs hem heen dook op weg naar alles wat hem dierbaar was. Hij vertelt nog wel eens dat hij toen dacht dat hij gek werd. Toen ze eindelijk konden afdalen, was de bovenste foto links wat hij te zien kreeg van wat er over was van Café Soleil.

  De familie was bankroet, maar zat niet bij de pakken neer. Beetje bij beetje bouwden ze weer op. Toen ik in 1999 voor het eerst in Imlil kwam, draaide Café Soleil weer op een zeer eenvoudige basis.
  Daarna is er uitgebreid, verbouwd en opgewaardeerd. In 2007 kwam het nieuwe, luxere gedeelte klaar. Mohammed, Brahims broer, en zijn zonen hebben er de dagelijkse leiding, samen met een paar vaste en losse personeelskrachten. Inmiddels is het omgedoopt in Hotel Soleil.
  Overigens is de toegangsweg naar Imlil pas een aantal jaren geleden hersteld. Sindsdien is het hele dorp zienderogen vooruit gegaan dankzij het bergtoerisme.

  Een volgend project voor Brahim is Auberge La Vallée of Imlil Valley Garden. Een groot, rustig gelegen huis, dat Brahim een aantal jaren geleden op eenvoudige wijze inrichtte voor de ontvangst van gasten. Ook die plek heeft de potentie om een bron van inkomsten te worden voor Brahim en anderen. De verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels flink gevorderd. Myriam, Brahims dochter, zwaait er de scepter.

  Volg de ontwikkelingen via deze websites.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

contact us: contact us 

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart.

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

 

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com