AZIAM TREK -Imlil -Marrakech

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied

tailor made

group tours

meet the team

why choose us

other ways to discover Morocco

enquiries and booking

our school project

guest book

 Hereunder you will find some reviews from people that walked with us. Sorry I didn't have the time yet to translate it all.

Ce petit mail pour te remercier, Corrie, de nous avoir fait connaître Brahim et d'avoir organisé ce voyage pour nous. C'était superbe, Brahim est un guide chaleureux, à l'écoute et qui connaît parfaitement son pays, Omar un cuisinier fabuleux. Ce que tu sais surement déjà :-). On a passé une super semaine, découvert des gens fantastiques et un pays passionnant et superbe, MERCI!
Dominique et famille
avril 2017

Ik ben niet de man die zo direct met zijn pen in de hand op reis gaat, maar wel met mijn fototoestel in de hand. En dat mag tijdens deze reis in Marokkaanse woestijn met Aziam Trek wel echt letterlijk genomen worden. Ik heb mijn fototoestel amper kunnen loslaten en dit niet enkel door de mooie omgeving, oneindige zichten, kleuren omwille van de veranderende licht intenties van zonsopgang tot zonsondergang en zelfs ’s nachts. Maar zeker ook voor het vastleggen van de fijne momenten tijdens de trekking met de fijne medereizigers, fijne groep ! Maar “last but not least” voor het vastleggen van de zéér aangename en attentvolle begeleiding door het ganse team van Aziam Trek. Corrie onze connector tussen ons en de Marokkaanse begeleiding en correcte organisatie, Brahim als Marokkaanse Gids (Gids met hoofdletter) op een ingetogen rustige wijze oog voor elk detail, Kok Momo en collega is culinaire verwennerij van de ochtend over de middag tot de avond, Driss en collega’s dromedarissenbegeleiders één en al gastvrijheid. In de eenvoud en primitiviteit tijdens de trekking waan je je in een “all-in service”. Deze reis in de Marokkaanse woestijn is mijn tweede reis in Marokko (vorige reis in hoge Atlas) voor mij is Marokko een zéér mooie reisbestemming een land met zoveel verschillende zichten en gezichten.   

Wim
In maart (2017) ben ik met mijn moeder en zus met een groepsreis van Aziam Trek mee de woestijn in geweest. Deze reis staat zeker in de top 5 van mijn mooiste vakanties! Naast dat het erg bijzonder was om met mijn moeder en zus door de prachtige woestijn te lopen, we een erg leuke groep hadden, Marocco een super mooi land is, was het de reisorganisatie die het zo bijzonder maakt, door de manier waarop ze ons een inkijkje geven in hun land en de mensen. Corrie deelt haar liefde voor het land en de mensen, Brahim zorgt voor de prachtige reis en met met veel aandacht voor ons, Momo en Ommar die ons iedere keer weer verraste met heerlijk eten en drinken midden in de woestijn (pannekoeken voor het ontbijt, uitgebreide salades voor de lunch en heerlijke tajines in de avond) en Driss en de andere kameelmannen die voor de dromedarissen en onze spullen zorgden, allemaal met vriendelijkheid en vrolijkheid. Ik kan dus niet anders dat een vakantie met Aziam Trek ontzettend aanraden.
Margreet
Ik heb vanuit ziel en in stilte een prachtige woestijnwandeling gemaakt. Met een mooie groep mensen die elkaar de  ruimte gaven om te genieten van de woestijn in al zijn schoonheid: stilte, vormen en de mooiste kleuren.
De vormen vond ik het meest indrukwekkend en de kleuren van de woestijn, die ik in stenen heb gevonden, zal ik proberen vast te houden. Ik heb mijn mooiste wandelvakantie meegemaakt met een prachtig team, Brahim vanwege zijn zorg en gastvrijheid, de kok Momo die zo echt en enthousiast is en Driss die mij heeft ondersteund door te zingen tijdens de dromedaris ritten in de stilte en hitte. Hartelijk dank voor deze mooie reis en de foto’s van iedereen ontroeren mij zeker!
Jeanien
Ook ik ben nog niet helemaal geland in de "normale" wereld ondanks een voor mij doen drukke werkweek. Heerlijk om jullie berichten te lezen en foto's te ontvangen. Het gevoel wel een maand te zijn weggeweest klinkt heel erg herkenbaar. Ik kijk iedere avond voor het naar bed gaan nog even naar de sterrenhemel... niet te begrijpen dat dit dezelfde is als in Marocco... Wat een bijzondere reis is dit geweest met een groep hele mooie mensen!!
Annemiek
Deze reis door de woestijn was onvergetelijk. De afwisselende landschappen, de vergezichten, de oases en kleine dorpjes aan de horizon, de door wind en zand gevormde rotsen en sculpturen in mooie terra kleuren. Prachtig…! En dan de stilte, de ruimte en de sterrenhemel. Sereen..! Maar wat deze reis zo anders maakt zijn de mensen die de reis begeleiden. Brahim, Momo, Omar en Driss en niet te vergeten Corrie zorgen ervoor dat je je thuis voelt in het land waar zij zo van houden. Hun liefde voor het land, de natuur, de mensen is zo voelbaar. Dat je alleen maar dankbaar kunt zijn, dat je met hen op reis bent. Tot een volgende reis.

Pauline
 
De vijfdaagse woestijnreis was veel heter en zwaarder dan verwacht. Maar de goede organisatie en de hartverwarmende inzet van Brahim, Driss, Momo, Omar en alle anderen, maakte veel goed. Mooi ook om bij Driss thuis de laatste nacht te mogen doorbrengen. Een "all-inclusive" reis op bijzonder, duurzame, waardevolle - en ondersteunend aan de bevolking - manier vorm gegeven.
Margreet
Wat een overgang naar de echte wereld. Hoewel er al weer veel gevraagd wordt in de zin van werk en zo ben ik nog met mijn hart in Marokko. Je weet dat ik meerdere van dit soort wandelingen heb gedaan, maar deze was wel heel bijzonder. Natuurlijk om dit met de meiden te doen, maar ook met jou, Brahim en de andere mannen. Ik ga hier nog heel lang van genieten. Nico is ook enthousiast geworden van mijn verhalen over je bergwandelingen. Je kan ons daar zeker verwachten. 
Marianne
groepsreis woestijn - maart 2017

Ik wou laten weten dat het een fantastische 3-daagse was! Lieve mensen waar we overnachtten, aangename rustige vriendelijke gids en kok. Zelfs de ezel vonden we fantastisch. De wandeling vanuit Amizmiz was mooi en heel gevarieerd. Vermoeiend maar goed te doen! Elke dag weer nieuw landschap, kortom zalig! Ondertussen zijn we zelfs fans van Hammam geworden, iets waar we eerder nooit voor te vinden waren. Dank voor de prachtige ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar, je hoort nog van ons dit jaar!
Charlotte en Hans
December 2016

Dank voor alle goede zorgen. De start van onze tocht was beroerd door de regen en kou, maar dit werd vervolgens veel beter. Koud vooral 's nachts nog. Prachtige tocht, aardige gids Jamal en heerlijk eten. Zeker voor herhaling vatbaar en we zullen jullie aanbevelen hoor!
Rutger en Peter
eind november 2016

Wij willen "de directie" van AziamTrek nogmaals bedanken voor de fantastische reis. We hebben enorm genoten van de mooie omgeving, de sterrenhemel, de stilte, de vriendelijkheid van Brahim, Momo, Omar, Driss en zijn familie en de anderen. Van de luxe van niet te hoeven koken en afwassen, van de gezelligheid in de groep en noem maar op. Een dergelijke reis is voor ons zeker voor herhaling vatbaar en de mannen van 'les gazelles' willen dit ook graag een keer meemaken! Dus wie weet.. “
Jacqueline, Monique en Loes
Enthousiast ben ik, ik kan niets bedenken waar ik niet van genoten heb. We werden zo goed en met zoveel plezier verzorgd: heerlijk eten, bagage op dromedarissen, tentjes die voor ons werden opgezet. Een prachtig landschap, erg aardige mensen, geweldig gidsenkoppel. Kortom, zodra ik erover ga vertellen realiseer ik me dat we helemaal niets hoefden te doen, alleen maar de ene voet voor de andere zetten. Wat een luxe reis, haha. Dank je wel Corrie voor al je inzet, en dank jullie wel voor jullie aangename gezelschap.
Annelies

De foto's geven een mooi beeld, prachtige foto's zijn erbij !, van een mooie vakantie. Ik vond het erg bijzonder om mee te maken en de bewoners van Marokko van dichtbij mee te maken. Alles goed georganiseerd !
Truus
Het was een fantastische reis. Alles was erg goed geregeld, heerlijk om niet over eten, afwassen etc. na te hoeven denken, dat het kamp werd opgebouwd en afgebroken voor ons en de supergoede begeleiding die we hadden. Daarbij een heel leuke groep en prachtige omgeving, helemaal top!
Jacqueline
Corrie dank je wel voor de ontzettend mooie woestijnervaring en de manier waarop je de reis geintegreerd met de lokale bevolking hebt opgezet!
Warme woestijngroet van Berber Bart
We reisden door prachtige berglandschappen om de startplaats van de 5 daagse wandeling te bereiken. De dromedarissen waren al daar en het kamp was opgezet. Na een prachtige zonsopgang en ontbijt trokken we de woestijn in. De trend was gezet. De dromedarissen waren opgetuigd met de bagage en gingen naar het volgende kamp. En wij genoten van het steeds wisselende landschap en alle heerlijkheden onderweg. Een soort 4 sterren verblijf met fantastische reisbegeleiding. En Marrakech was een mooi toetje.
Petra 

groepsreis woestijn - novemer 2016

Een hele mooie reis. Driss werd er verlegen van toen ik hem de groeten van jou overbracht. Wat een warme en lieve man. Bij het afscheid kreeg ik drie zoenen van hem. Ik was er helemaal verrast door. Ik hoop oprecht dat ik ze nogmaals mag ontmoeten. Onze reis duurde een dag langer omdat onze vlucht was gecanceld. Helemaal geen straf?? We hebben al verschillende keren anderen verteld over je website. Ik hoop oprecht dat anderen er ook door geïnspireerd raken en een reis via jou boeken. Jij en je mannen en vrouwen verdienen dit meer dan dat.
Riet, Diana, Mirjam en Judith
oktober 2016

Het was werkelijk geweldig met Jamal en Omar. Wat een fijne mensen en ik recommandeer ze ten zeerste. Het was echt heel gezellig zo met z’n vieren. Vaak konden wij tweeën tijdens het wandelen goed praten en zij zaten dat samen ook te doen, maar vaak hadden we juist met Jamal en ook iets minder met Omar gezellige gesprekken. Omar omdat hij iets minder goed Frans sprak, maar dat deed er niets toe. En wat een mooie natuur en wat een stilte en wat een lieve mensen zijn de Berbers. Ik heb veel meer impliciete waardering gekregen voor hun gastvrijheid en hun manier van apporach, vooral de familie van Omar is ook geweldig, fijne vrouw en lieve kinderen. Heerlijk en goed eten met z’n vieren. De Hammams waren precies zoals je hebt beschreven, maar zorgden ervoor dat we lekker schoon bleven. Ik viel in de avond na het eten met de heerlijke mintthee gewoon bijna om van de slaap, dus vroeg naar bed. Dank je wel voor de organisatie. Het was super! We zijn geen toerist tegen gekomen al die dagen. Dat was ook zo heerlijk. Dat is in de hoge bergen wel wat anders begreep ik ,daar is het drukker met toeristen. We sturen nog wel wat foto’s op om te bevestigen hoe mooi het was en het weer  ook geweldig, niet te heet, maar genoeg om lekker te zweten. Omar is een heel goede kok ook nog. Dus 100% tevreden en happy dat het zonder een onvertogen woord prima liep. Dank je zeer daarvoor. We zullen je organisatie ook aanbevelen aan anderen.
Bert-Jan en Pierre-Andre
september 2016

We had a very good trip to Morocco – and especially to the top of Toubkal. The new guide, Abdul was just as good as Jamal. The most important thing for us was that he was good at English and he was. And we all made it to the top, even though it was more tough than I had expected. But it was worth it!
And we might come back :-).
Lars, Lone and children
juli 2016

Wij hebben echt super genoten! De reis was echt perfect georganiseerd, de combinatie van valleien, dorpjes en de bergen was erg tof. Bovendien hebben we veel plezier gehad met Jamal en Omar :)
Super bedankt voor de goede organisatie!
Thijs en Bas
mei 2016

We hebben twee fantastische (dag)trips gehad met Brahim. O.a. bij hem thuis thee met koekjes, mooie wandeling rond het dorp. Simpel en perfect om zo de mensen en bergen te zien. Grote dank
Carol, Henk en de kinderen
mei 2016

Het was een onvergetelijke wandeltocht! Zulke prachtige landschappen en dorpen. En ook veel dank voor de handige wandeltips. Tot ziens, insha allah.
Ans en Ivo
Je weet het, het was weer een genoegen. Bedankt!
Ad (voor de zesde keer mee)
Het mag nog eens gezegd worden. Je hebt alles fantastisch georganiseerd voor ons! I
k ben nog lang niet afgekikt. De woestijnreis die ik met jou maakte was bijzonder, maar van de wandeling door de atlas heb ik wel heel erg genoten.Ik kan dan ook niet laten hier bij vrienden en kennissen er over te vertellen. Op de verjaardag van een vriendin maakte ik het zo bont dat de dochter gelijk zou willen boeken voor je volgende reis. Ik zal het vuurtje van tijd tot tijd aanblazen. Jij en je team verdienen het gewoon.
Heb nog een keer vreselijk zitten genieten van de foto,s. Wat een fantastische weergave van een vakatie met een gouden rand! Het zou zomaar kunnen dat ik volgende keer weer mee wil.
Adri
Bedankt voor deze onvergetelijke reis. Ik zal jou en je mannen niet snel vergeten.
Irene
Dat er nog veel jubileumreizen mogen volgen.
Yvonne
Groepsreis Zatvallei/Plateau de Yagour - april 2016

Zoals je voorspelde, hadden we een bijzonder mooie reis. Alles was zo goed georganiseerd, zo hartelijk, zo goed allemaal. Ook de kinderen vonden het een onvergetelijke ervaring. Bedankt voor deze schitterende organisatie, voor jou mooie initiatief!! De eenvoud van het leven van de mensen daar is een enorme inspiratiebron voor ons. Waar wij ons soms druk over maken. Ik hoop later met de kinderen misschien nog eens een soortgelijke reis te maken. De schoonheid van de natuur trof me terug met hoge kracht toen ik de foto’s bekeek. Het waren ook allemaal zulke aangename mensen!!
Els
April 2016

We zijn weer terug na het fantastische Marrokaanse avontuur in de bergen. Het was in 1 woord Geweldig! Elke stap was mooi, het landschap bleef ons verbazen en de zorg van Hoessein, Omar en Jamal was uitstekend. We zijn in de watten gelegd met goed eten en goed gezelschap. Jamal heeft ons uitstekend begeleid. Wij hebben een super mooie reis gehad, heel goed georganiseerd en met fantastische mensen. 
Rita, Laura en José
maart 2015

We really loved the experience on the Toubkal with aziamtrek! I have told to all my friend they should go having an adventure on the High Atlas! The trip was very well organized and we truly appreciated our guide Jamel and Driess' food. The accomodation were most of the time better than expected and everybody was very kind and welcoming. The weather was not that bad for february so we made it all the way to the peak :) We can't thank enough everybody who made our stay in Morocco so lovely and we hope to be back on the High Atlas some day soon :) 
Maddalena and Barbara
februari 2015

Ik vond het onbeschrijfelijk en weet haast niet goed wat zeggen omdat het zo overweldigend was. Op de eerste plaats onze, ik denk dat ik haast mag zeggen onze vrienden in plaats van begeleiders, Brahim en Omar. Deze wondermooie mensen, de  delicate zorg en aandacht, de menselijke  warmte van ontmoeting. We hadden ook de indruk dat het wederzijds was en daar zijn we blij om. De natuur, de bergen, de kleuren dorpen, de inspanningen waren voor ons overweldigend en deugddoend. Wat ons buiten het landschap het meest getroffen heeft, is hoe we uitgenodigd werden om deel te mogen nemen aan het dagelijks leven van de Berbers, hun gastvrijheid en samenleven en dit gedurende de ganse tocht. Zoals we bij het doorgaan van een dorp gewoon uitgenodigd werden om te komen thee drinken en er dadelijk ook nog iets te eten kregen. Nog meer toen we ook weer bij de doortocht van een dorpje werden uitgenodigd  op het ogenblik dat de mensen samen waren na de begrafenis van een vrouw in het dorp om op dergelijk moment mee in de kring te worden uitgenodigd en ook weer met hen mee de thee te drinken. Of nog toen bij het doorkruisen van een stukje hoogvlakte waar een herder op een vuurtje tussen een paar stenen juist zijn keteltje water aan het warmen was en we weer in alle eenvoud en bescheidenheid gevraagd werden mee thee te drinken. Hoe kan je zoiets beschrijven en dan hebben we het nog niet over de eenvoudige, hartelijke en gemeende ontvangst door onze gastheren elke avond. De kers op de taart was wel de ontvangst bij Omar thuis en zijn hartelijke vrouw die voor ons pannenkoeken had klaar staan en de laatste avond een heerlijke maaltijd heeft klaar gemaakt en zelfs frietjes speciaal voor ons heeft gebakken. Hoe ze ons speciaal kwam halen om te laten zien hoe ze brood in de oven bakte. Het was een (h)eerlijke ervaring uit het hart.  En al zal ons verhaal aan vrienden niet hetzelfde resultaat kunnen hebben als jouw inzet als tussenpersoon, toch laten we niet na dit verhaal te doen en reclame te maken voor deze tochten. Voor mij is deze ontmoeting ook weer een nieuwe bron van ervaring om onbevangen naar  het leven te kijken, wat het ons ook brengt. Ik moet maar het beeld van Omar’s blije aanpakkende vrouw terug op te roepen  om te glimlachen en verder op weg te gaan terwijl ik Omar met zijn beladen muildier de moeilijkste paden zie opklimmen en Brahim in zijn stille bescheidenheid voor mij uit zie stappen, telkens het pad vindend. Dit is hartverwarmend. Van harte dank ik je om dit te hebben mogen meemaken, en wie weet tot ziens:  INSJALLAH.
Herman en Wouter
december 2014

Het was voor mij een fantastische ervaring, heerlijke wandeltochten, geweldig gezelschap (goed voor de lachspieren geweest), schitterend land, met zijn kleurrijk berggebied, vriendelijke bevolking, lachende kinderen...Dank, vooral voor Brahim, en jou, die ons door dit schitterende berggebied geleid hebben. Verwend door de dragers (ezels) van onze spullen, en de werkers, kok, zwoegers, en tentenbouwers...Geweldig weer, geluk gehad die week! (daarna blubberstroom in het mooie berggebied). Dit smaakt naar meer....
Alie
Ik vond het een zeer geslaagde reis en heb zeer genoten van alles: ten eerste de reisgenoten uit zowel Nederland als ook Marokko, de prachtige landschappen, het wandelen, de bergen, het immim eten, de avondjes in de grote tent, Marrakech, de zichten, het weer en elke seconde die we deelden.
Mike

groepsreis Zat-vallei, oktober 2014

We hadden een fantastische reis naar Marokko! We hebben er echt van genoten!Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Het logeren bij de mensen was onvergetelijk. De hamam zalig!
Het eten van ‘Restaurant Chez Omar’ was verrukkelijk! We hebben toch wel een speciale sympathie opgevat voor Omar en z’n gezin. We hopen om ze ooit terug te zien.
Dus hartelijk dank voor deze onvergetelijke ervaring!
Anne en Herman
oktober 201
4

We hebben een hele mooie en indrukwekkende reis gehad. Alles was prima geregeld, aardige, betrouwbare mensen die hun afspraken nakwamen. We hadden een leuk en goed team dat met ons mee ging. Jamal kon goed Engels en was ook bereid om van alles aan ons uit te leggen, vertelde ook dingen over de cultuur of omgeving uit zichzelf. We hebben steeds overlegd met Jamal hoe we verder gingen, hier en daar wat aangepast. Mooi dat die flexibiliteit er was.We hebben heerlijk gegeten, Lahcen was een goede kok. Voor Christian (2 jaar) had hij zelfs het e.e.a. aangepast. Leuk om te zien. Brahim hield ook goed in de gaten of alles naar wens was. We vonden het spannend hoe het zou gaan met ons zoontje. De eerste dagen waren erg intensief voor hem. Het was natuurlijk ook allemaal nieuw, de omgeving, het klimaat, het reizen. Na de zondag, die we als rustdag hadden ingepland, was hij een beetje gewend aan alles en zag je hem gaan genieten. Hij vond het fantastisch op de muilezel. Hij voelde zich helemaal op zijn gemak bij Hassan op de muilezel, regelmatig deed hij daar zelfs lekker een tukje. Ons team en vrijwel alle mensen die we ontmoetten waren dol op Christian. Hij heeft half Marokko ingepakt en is met veel mensen op de foto geweest. De natuur was mooi. Wij houden van de bergen, dus hoe hoger we kwamen, hoe meer het begon te kriebelen. Nu moeten we nog een keer terug om de echt hoge bergen te beklimmen...Het was ook heel interessant om kennis te maken met deze andere cultuur. Het houd je ook een spiegel voor, dat maakt het ook boeiend. Ik heb er ook veel van geleerd, de afgelopen dagen moet ik nog steeds terugdenken aan alles wat ik heb meegemaakt. Ik heb zelfs een beetje heimwee.Kortom, het was voor ons een geslaagde en onvergetelijke reis! Hartelijk bedankt voor de goede zorgen.
Niels & Barbera en Christian
augustus 2014

Het was super in Marokko! We werden weer behandeld als koningen...alles was volledig naar wens. Wil je de mensen ter plaatse uit onze naam nog eens uitgebreid bedanken aub?
Zeker en vast tot volgend jaar.
Ilse, Victor Hortaschool, België
mei 2014

Prachtige wandeling, onverwacht veel afwisseling van omgeving, natuur, en uitzichten. Prima verzorging, heerlijk eten gemaakt door kok Momo, en goede begeleiding van de tocht door gids Brahim. Voor herhaling vatbaar, volgende keer richting woestijn of tijdens het seizoen van de granaatappels en vijgen. Ik kan Aziam trek aanraden voor mensen die houden van kleinschalige reizen met aandacht voor de omgeving en bevolking.
Het was een heerlijke reis. Prachtig land, zowel de omgeving als de mensen. De wandeling vond ik geweldig. En jullie begeleiding was ook perfect. Dank je wel!!!
Hester
Groepsreis Zat-vallei, mei 2014

Net terug van een 12 daagse reis door Marokko met mijn mijn 2 dochters. Wat hebben wij genoten van de prachtige wandelingen in het Atlas gebergte en van de hammamtocht. Jamal onze lieve en zeer goede gids, Omar onze muildierman; een fantastische kok en Moustafa onze zeer ervaren chauffeur. We rolden van de ene na de andere onvergetelijke ervaring. Prachtige natuur, rode en gele bergen met eeuwenoude dorpjes. De mensen waren ontroerend gastvrij en wat hebben we veel plezier gehad en gelachen met elkaar. Het was onze eerste ervaring met Aziam Trek, maar die verdienen alleen maar een en al lof. Dank je wel Corrie en Brahim. We zullen het zeker doorvertellen aan familie en collega's en hopen dat er meer mensen enthousiast raken en mee gaan met Aziam Trek. We hopen zeker nog eens een tocht te gaan maken met Aziam Trek. Brahim zou zeggen: als God het wil.
Riet, Mirjam en Judith
mei 2014

Het is in een woord fenomenaal geweest! We hebben enorm genoten van de natuur, de wandelingen, de Berbers in de dorpjes. De gids, Mohammad, was erg goed en heeft het programma (en de wandel intensiteit) perfect op ons af weten te stemmen. De kok, Omar, was een hele vriendelijke man en hij kookte prima. Hij heeft heel goed rekening gehouden met onze speciale dieet wensen. We hadden ideaal weer, zonnig maar niet te warm. Het land is zoooo mooi! We hebben samen meer dan 1,500 foto's en 80 filmpjes gemaakt (en Mohammad wachtte steeds geduldig tot we onze fotootjes gemaakt hadden). We zijn ontzettend enthousiast en al allerlei plannen aan het maken om in de toekomst nog andere stukken Marokko op vergelijkbare wijze te ontdekken. Dan voor alle voorbereiding. Het was onvergetelijk.
Klaas en Lucille
mei 2014

Onze hooggespannen verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Als je een maand op vakantie wil volstaat een week Marokko. De organisatie was voorbeeldig, het eten was heerlijk en de mannen was, zoals jij had voorspeld, geen moeite teveel. Je hebt iets heel bijzonders opgebouwd en we hopen dat je nog lang doorgaat om velen deze unieke ervaring te bieden. Heel veel dank voor je begeleiding.
Annemieke en Donald
april/mei 2014

Hereby we want to thank you for organising and guiding our tour. We really have enjoyed our walking! From the beginning to the end it was all nicely organised. Jamal was a very good guide, sure about our route and we enjoyed his explanations of Moroccan habits, agriculture and landscape. Every time he and Hussein found us a very nice place in the shade to enjoy the rich lunch. We loved the route Brahim had chosen. The first four days from Ijoukak through Taghenghizte – Tizgui – Tiziousme to Imlil were really very quiet and quite easy walking days. We went through beautiful landscapes and small villages. The hamam in Tizgui was a nice surprise! These walks were a good exercise for the next two days when we started the tour to the top of Toubkal and back to Imlil. What a beautiful sight up there! Thanks again for this beautiful experience. We enjoyed it very much.
Annette en Judith
april 2014

Even een korte e-mail om te laten weten dat wij een geweldige trip hebben gehad. Omar is een voortreffelijke gids en Houssein was een bijzonder goede kok. Wij moeten nog even bekomen van alle indrukken, maar 1 ding staat vast: dit was een van onze beste vakanties die wij ooit hebben gehad.
Tjarda en Alexandra
april 2014

Terug van weggeweest, overweldigend alles was goed geregeld fantastische mensen Marokkanen wat een mooi land was voor ons geheel onbekend . Onze gids, kok zeer toegewijd mooie mensen veel gevoel voor alles niets was teveel veel plezier gehad met elkaar vriendschap gesloten. Gaan zeker terugkomen. Mede namens mijn reisgenote veel dank aan jou voor alle goede adviezen en de goede organisatie.
Olav en Henriette
maart 2014

Even een bericht om je te laten weten dat we het heerlijk hebben gehad vorige week. Het wandelen met de gids, de begeleiders, de ezels, de prachtige omgeving, onze gastfamilies en de super verzorging! Het was een onvergetelijke tocht en we hebben er allemaal enorm van genoten. Bij terugkomst hebben we nog even met Brahim gesproken, een bijzonder aardige en heldere man. Zeer veel dank voor jullie organisatie en hopelijk tot ziens.
Liesbeth
maart 2014

Jij en Brahim hebben diepe indruk op mij gemaakt en ik denk met veel plezier terug aan alles.
Monique
Het was een hele bijzondere week Corrie waarvoor nogmaals mijn dank.
Bea
Het was een prachtige film!
Inge
Ons 30-jarige vriendschap gevierd in Marokko!
Linda
Wat een fantastische reis met fantastische vriendinnen!
http://flipagram.com/f/jSvDnzUX3j
Isabelle
Wat een heerlijke vakantie!
Joke

Groepsreis Tour de Hammam, maart 2014

Uit naam van ons alle vier kan ik melden dat we een fantastische tocht hebben gehad, je had niets teveel beloofd! Wij hadden ook echt energiek lenteweer. De amandelbomen stonden volop in bloei. Een prachtig gebied, met op de achtergrond nog sneeuw. Alles klopte precies. De 1e dag was alles zo goed georganiseerd, dat we na aankomst in Marrakesh, autorit en lunch nog 3 1/2 u konden wandelen naar onze 1e bestemming. Jamal was onze gids en deed dat prima. Kok Hussein en muildier man Ibrahim hadden beiden hun eigen muildier bij zich. Hele aardige behulpzame mannen, uit het gebied. Het eten was heerlijk, we lunchten op mooie plekjes met water, een kleed en matrasjes werden uitgespreid en zo konden we uitrusten, ons laten verwennen en lui wachten tot het eten opgediend werd. Het verblijf bij de gastgezinnen was heel bijzonder en erg leuk. De hammams waren een belevenis. Pas op de allerlaatste dag hebben we voor het eerst twee trekking groepjes gezien. Het is echt bijzonder hoe oorspronkelijk het leven in dat gebied, toch zo dicht bij Marrakesh, nog is.
Hartelijk dank voor alle informatie en de bemiddeling. Het was geweldig, zo snel en persoonlijk als jij altijd reageerde, inderdaad, zoals je een keertje schreef, 'ik ben geen reisbureau'! want dat zou in het algemeen veel formeler zijn geweest. We zijn ook blij een beetje bij te hebben kunnen dragen aan je schoolproject, want we hadden ons inderdaad niet gerealiseerd dat het nog zo arm zou zijn.
Margreet
Wat hebben we een boeiende en prachtige tocht gemaakt vanuit Amizmiz! We zijn het helemaal eens met het verslag van Margreet. Mede dankzij de voortreffelijke organisatie, de prima gids, de bijzonder aardige muildiermannen/kok, en het prachtige weer hebben we een onvergetelijke tocht gehad. We zouden het niet hebben willen missen. Jamal wist veel te vertellen over het land, de bevolking en de natuur. En hij zag ook veel, zoals vogels en een leguaan in de verte. Het was ook erg prettig dat hij behalve frans ook engels sprak.

Elsbeth en Anton
februari/maart 2014

Graag willen wij je nog even bedanken voor de geweldige trektocht die we met je hadden in Marokko. We hebben zeer genoten van mensen en landschap en vonden het weer een geweldige ervaring. We denken met veel plezier en veel mooie herinneringen aan alles terug. We bewonderen je inzet en enthousiasme voor het land en de mensen !!
Frank en Annemargreet
Corrie, de tocht was buitengewoon, toch nog een graadje mooier dan vorig jaar, ook het equipe was echt super, ik hoop dat jij en Brahim dat ook zo ervaren ervaren hebben. 
Hans en Liesbeth
Dank voor alle goede zorgen van jouzelf, Brahim en de verdere bemanning !
Pim
Jij nogmaals  veel dank voor al je tolken, vertalen en uitleggen. Dat blijft heel nuttig !
Ineke
groepsreis Sirouagebergte, februari 2014

We hebben een fantastische tocht gemaakt met Jamel en Omar. Het weer was heel goed, de amandelbomen stonden in bloei, de landschappen waren prachtig en afwisselend, we hebben echt genoten. Het klikte goed met Jamel en Omar en we hebben een hoop geleerd over het land, de cultuur en de religie. Erg leuk om op deze manier Marokko te ontdekken. Ik vond het ook heel bijzonder om bij de mensen thuis te komen en te zien hoe zij leven. Iedereen was ontzettend gastvrij.
We zijn trouwens helemaal geen andere toeristen tegen gekomen, wat de ervaring alleen maar specialer maakte. We zouden het zo nog eens doen! Ook het eten was top: lekker en gezond. Het enige wat ons opviel was dat de tochten wat korter waren dat we hadden verwacht. We liepen nu zo'n 5 uur per dag en het had wat ons betreft best wat langer en intensiever gemogen. Maar nogmaals, we hebben een geweldige tocht gemaakt en het was ook erg fijn dat er veel tijd was om te ontspannen. Bedankt voor de organisatie en hopelijk tot een volgende keer!
Marte en Jona
februari 2014


Goed gelopen en prima geregeld. Helaas werkte het weer niet echt mee. De eerste dag van het lopen was het lekker weer. De tweede dag miezerde het wat en de derde dag was het heel erg mistig. Nauwelijks wat kunnen zien. Erg jammer maar toch wel genoten. Aardige mensen. Goede gids en kok.
Arthur en Angela
februari 2014
 

You want more? Reviews are available as from 2002. Please ask Corrie.  

contact us: contact us 

   back to the home page

Welcome on the website of Aziam Trek. Walking trips with and for lovers of the Moroccan nature and culture.

next page

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko/Maroc/Morocco : Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com