AZIAM TREK -Imlil -Marrakech

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied

tailor made

group tours

meet the team

why choose us

other ways to discover Morocco

enquiries and booking

our school project

guest book

 Hereunder you will find some reviews from people that walked with us. Sorry I didn't have the time yet to translate it all.

We zijn weer terug na het fantastische Marrokaanse avontuur in de bergen. Het was in 1 woord Geweldig! Elke stap was mooi, het landschap bleef ons verbazen en de zorg van Hoessein, Omar en Jamal was uitstekend. We zijn in de watten gelegd met goed eten en goed gezelschap. Jamal heeft ons uitstekend begeleid. Wij hebben een super mooie reis gehad, heel goed georganiseerd en met fantastische mensen. 
Rita, Laura en José
maart 2015

We really loved the experience on the Toubkal with aziamtrek! I have told to all my friend they should go having an adventure on the High Atlas! The trip was very well organized and we truly appreciated our guide Jamel and Driess' food. The accomodation were most of the time better than expected and everybody was very kind and welcoming. The weather was not that bad for february so we made it all the way to the peak :) We can't thank enough everybody who made our stay in Morocco so lovely and we hope to be back on the High Atlas some day soon :) 
Maddalena and Barbara
februari 2015

Ik vond het onbeschrijfelijk en weet haast niet goed wat zeggen omdat het zo overweldigend was. Op de eerste plaats onze, ik denk dat ik haast mag zeggen onze vrienden in plaats van begeleiders, Brahim en Omar. Deze wondermooie mensen, de  delicate zorg en aandacht, de menselijke  warmte van ontmoeting. We hadden ook de indruk dat het wederzijds was en daar zijn we blij om. De natuur, de bergen, de kleuren dorpen, de inspanningen waren voor ons overweldigend en deugddoend. Wat ons buiten het landschap het meest getroffen heeft, is hoe we uitgenodigd werden om deel te mogen nemen aan het dagelijks leven van de Berbers, hun gastvrijheid en samenleven en dit gedurende de ganse tocht. Zoals we bij het doorgaan van een dorp gewoon uitgenodigd werden om te komen thee drinken en er dadelijk ook nog iets te eten kregen. Nog meer toen we ook weer bij de doortocht van een dorpje werden uitgenodigd  op het ogenblik dat de mensen samen waren na de begrafenis van een vrouw in het dorp om op dergelijk moment mee in de kring te worden uitgenodigd en ook weer met hen mee de thee te drinken. Of nog toen bij het doorkruisen van een stukje hoogvlakte waar een herder op een vuurtje tussen een paar stenen juist zijn keteltje water aan het warmen was en we weer in alle eenvoud en bescheidenheid gevraagd werden mee thee te drinken. Hoe kan je zoiets beschrijven en dan hebben we het nog niet over de eenvoudige, hartelijke en gemeende ontvangst door onze gastheren elke avond. De kers op de taart was wel de ontvangst bij Omar thuis en zijn hartelijke vrouw die voor ons pannenkoeken had klaar staan en de laatste avond een heerlijke maaltijd heeft klaar gemaakt en zelfs frietjes speciaal voor ons heeft gebakken. Hoe ze ons speciaal kwam halen om te laten zien hoe ze brood in de oven bakte. Het was een (h)eerlijke ervaring uit het hart.  En al zal ons verhaal aan vrienden niet hetzelfde resultaat kunnen hebben als jouw inzet als tussenpersoon, toch laten we niet na dit verhaal te doen en reclame te maken voor deze tochten. Voor mij is deze ontmoeting ook weer een nieuwe bron van ervaring om onbevangen naar  het leven te kijken, wat het ons ook brengt. Ik moet maar het beeld van Omar’s blije aanpakkende vrouw terug op te roepen  om te glimlachen en verder op weg te gaan terwijl ik Omar met zijn beladen muildier de moeilijkste paden zie opklimmen en Brahim in zijn stille bescheidenheid voor mij uit zie stappen, telkens het pad vindend. Dit is hartverwarmend. Van harte dank ik je om dit te hebben mogen meemaken, en wie weet tot ziens:  INSJALLAH.
Herman en Wouter
december 2014

Het was voor mij een fantastische ervaring, heerlijke wandeltochten, geweldig gezelschap (goed voor de lachspieren geweest), schitterend land, met zijn kleurrijk berggebied, vriendelijke bevolking, lachende kinderen...Dank, vooral voor Brahim, en jou, die ons door dit schitterende berggebied geleid hebben. Verwend door de dragers (ezels) van onze spullen, en de werkers, kok, zwoegers, en tentenbouwers...Geweldig weer, geluk gehad die week! (daarna blubberstroom in het mooie berggebied). Dit smaakt naar meer....
Alie
Ik vond het een zeer geslaagde reis en heb zeer genoten van alles: ten eerste de reisgenoten uit zowel Nederland als ook Marokko, de prachtige landschappen, het wandelen, de bergen, het immim eten, de avondjes in de grote tent, Marrakech, de zichten, het weer en elke seconde die we deelden.
Mike

groepsreis Zat-vallei, oktober 2014

We hadden een fantastische reis naar Marokko! We hebben er echt van genoten!Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Het logeren bij de mensen was onvergetelijk. De hamam zalig!
Het eten van ‘Restaurant Chez Omar’ was verrukkelijk! We hebben toch wel een speciale sympathie opgevat voor Omar en z’n gezin. We hopen om ze ooit terug te zien.
Dus hartelijk dank voor deze onvergetelijke ervaring!
Anne en Herman
oktober 201
4

We hebben een hele mooie en indrukwekkende reis gehad. Alles was prima geregeld, aardige, betrouwbare mensen die hun afspraken nakwamen. We hadden een leuk en goed team dat met ons mee ging. Jamal kon goed Engels en was ook bereid om van alles aan ons uit te leggen, vertelde ook dingen over de cultuur of omgeving uit zichzelf. We hebben steeds overlegd met Jamal hoe we verder gingen, hier en daar wat aangepast. Mooi dat die flexibiliteit er was.We hebben heerlijk gegeten, Lahcen was een goede kok. Voor Christian (2 jaar) had hij zelfs het e.e.a. aangepast. Leuk om te zien. Brahim hield ook goed in de gaten of alles naar wens was. We vonden het spannend hoe het zou gaan met ons zoontje. De eerste dagen waren erg intensief voor hem. Het was natuurlijk ook allemaal nieuw, de omgeving, het klimaat, het reizen. Na de zondag, die we als rustdag hadden ingepland, was hij een beetje gewend aan alles en zag je hem gaan genieten. Hij vond het fantastisch op de muilezel. Hij voelde zich helemaal op zijn gemak bij Hassan op de muilezel, regelmatig deed hij daar zelfs lekker een tukje. Ons team en vrijwel alle mensen die we ontmoetten waren dol op Christian. Hij heeft half Marokko ingepakt en is met veel mensen op de foto geweest. De natuur was mooi. Wij houden van de bergen, dus hoe hoger we kwamen, hoe meer het begon te kriebelen. Nu moeten we nog een keer terug om de echt hoge bergen te beklimmen...Het was ook heel interessant om kennis te maken met deze andere cultuur. Het houd je ook een spiegel voor, dat maakt het ook boeiend. Ik heb er ook veel van geleerd, de afgelopen dagen moet ik nog steeds terugdenken aan alles wat ik heb meegemaakt. Ik heb zelfs een beetje heimwee.Kortom, het was voor ons een geslaagde en onvergetelijke reis! Hartelijk bedankt voor de goede zorgen.
Niels & Barbera en Christian
augustus 2014

Het was super in Marokko! We werden weer behandeld als koningen...alles was volledig naar wens. Wil je de mensen ter plaatse uit onze naam nog eens uitgebreid bedanken aub?
Zeker en vast tot volgend jaar.
Ilse, Victor Hortaschool, België
mei 2014

Prachtige wandeling, onverwacht veel afwisseling van omgeving, natuur, en uitzichten. Prima verzorging, heerlijk eten gemaakt door kok Momo, en goede begeleiding van de tocht door gids Brahim. Voor herhaling vatbaar, volgende keer richting woestijn of tijdens het seizoen van de granaatappels en vijgen. Ik kan Aziam trek aanraden voor mensen die houden van kleinschalige reizen met aandacht voor de omgeving en bevolking.
Het was een heerlijke reis. Prachtig land, zowel de omgeving als de mensen. De wandeling vond ik geweldig. En jullie begeleiding was ook perfect. Dank je wel!!!
Hester
Groepsreis Zat-vallei, mei 2014

Net terug van een 12 daagse reis door Marokko met mijn mijn 2 dochters. Wat hebben wij genoten van de prachtige wandelingen in het Atlas gebergte en van de hammamtocht. Jamal onze lieve en zeer goede gids, Omar onze muildierman; een fantastische kok en Moustafa onze zeer ervaren chauffeur. We rolden van de ene na de andere onvergetelijke ervaring. Prachtige natuur, rode en gele bergen met eeuwenoude dorpjes. De mensen waren ontroerend gastvrij en wat hebben we veel plezier gehad en gelachen met elkaar. Het was onze eerste ervaring met Aziam Trek, maar die verdienen alleen maar een en al lof. Dank je wel Corrie en Brahim. We zullen het zeker doorvertellen aan familie en collega's en hopen dat er meer mensen enthousiast raken en mee gaan met Aziam Trek. We hopen zeker nog eens een tocht te gaan maken met Aziam Trek. Brahim zou zeggen: als God het wil.
Riet, Mirjam en Judith
mei 2014

Het is in een woord fenomenaal geweest! We hebben enorm genoten van de natuur, de wandelingen, de Berbers in de dorpjes. De gids, Mohammad, was erg goed en heeft het programma (en de wandel intensiteit) perfect op ons af weten te stemmen. De kok, Omar, was een hele vriendelijke man en hij kookte prima. Hij heeft heel goed rekening gehouden met onze speciale dieet wensen. We hadden ideaal weer, zonnig maar niet te warm. Het land is zoooo mooi! We hebben samen meer dan 1,500 foto's en 80 filmpjes gemaakt (en Mohammad wachtte steeds geduldig tot we onze fotootjes gemaakt hadden). We zijn ontzettend enthousiast en al allerlei plannen aan het maken om in de toekomst nog andere stukken Marokko op vergelijkbare wijze te ontdekken. Dan voor alle voorbereiding. Het was onvergetelijk.
Klaas en Lucille
mei 2014

Onze hooggespannen verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Als je een maand op vakantie wil volstaat een week Marokko. De organisatie was voorbeeldig, het eten was heerlijk en de mannen was, zoals jij had voorspeld, geen moeite teveel. Je hebt iets heel bijzonders opgebouwd en we hopen dat je nog lang doorgaat om velen deze unieke ervaring te bieden. Heel veel dank voor je begeleiding.
Annemieke en Donald
april/mei 2014

Hereby we want to thank you for organising and guiding our tour. We really have enjoyed our walking! From the beginning to the end it was all nicely organised. Jamal was a very good guide, sure about our route and we enjoyed his explanations of Moroccan habits, agriculture and landscape. Every time he and Hussein found us a very nice place in the shade to enjoy the rich lunch. We loved the route Brahim had chosen. The first four days from Ijoukak through Taghenghizte – Tizgui – Tiziousme to Imlil were really very quiet and quite easy walking days. We went through beautiful landscapes and small villages. The hamam in Tizgui was a nice surprise! These walks were a good exercise for the next two days when we started the tour to the top of Toubkal and back to Imlil. What a beautiful sight up there! Thanks again for this beautiful experience. We enjoyed it very much.
Annette en Judith
april 2014

Even een korte e-mail om te laten weten dat wij een geweldige trip hebben gehad. Omar is een voortreffelijke gids en Houssein was een bijzonder goede kok. Wij moeten nog even bekomen van alle indrukken, maar 1 ding staat vast: dit was een van onze beste vakanties die wij ooit hebben gehad.
Tjarda en Alexandra
april 2014

Terug van weggeweest, overweldigend alles was goed geregeld fantastische mensen Marokkanen wat een mooi land was voor ons geheel onbekend . Onze gids, kok zeer toegewijd mooie mensen veel gevoel voor alles niets was teveel veel plezier gehad met elkaar vriendschap gesloten. Gaan zeker terugkomen. Mede namens mijn reisgenote veel dank aan jou voor alle goede adviezen en de goede organisatie.
Olav en Henriette
maart 2014

Even een bericht om je te laten weten dat we het heerlijk hebben gehad vorige week. Het wandelen met de gids, de begeleiders, de ezels, de prachtige omgeving, onze gastfamilies en de super verzorging! Het was een onvergetelijke tocht en we hebben er allemaal enorm van genoten. Bij terugkomst hebben we nog even met Brahim gesproken, een bijzonder aardige en heldere man. Zeer veel dank voor jullie organisatie en hopelijk tot ziens.
Liesbeth
maart 2014

Jij en Brahim hebben diepe indruk op mij gemaakt en ik denk met veel plezier terug aan alles.
Monique
Het was een hele bijzondere week Corrie waarvoor nogmaals mijn dank.
Bea
Het was een prachtige film!
Inge
Ons 30-jarige vriendschap gevierd in Marokko!
Linda
Wat een fantastische reis met fantastische vriendinnen!
http://flipagram.com/f/jSvDnzUX3j
Isabelle
Wat een heerlijke vakantie!
Joke

Groepsreis Tour de Hammam, maart 2014

Uit naam van ons alle vier kan ik melden dat we een fantastische tocht hebben gehad, je had niets teveel beloofd! Wij hadden ook echt energiek lenteweer. De amandelbomen stonden volop in bloei. Een prachtig gebied, met op de achtergrond nog sneeuw. Alles klopte precies. De 1e dag was alles zo goed georganiseerd, dat we na aankomst in Marrakesh, autorit en lunch nog 3 1/2 u konden wandelen naar onze 1e bestemming. Jamal was onze gids en deed dat prima. Kok Hussein en muildier man Ibrahim hadden beiden hun eigen muildier bij zich. Hele aardige behulpzame mannen, uit het gebied. Het eten was heerlijk, we lunchten op mooie plekjes met water, een kleed en matrasjes werden uitgespreid en zo konden we uitrusten, ons laten verwennen en lui wachten tot het eten opgediend werd. Het verblijf bij de gastgezinnen was heel bijzonder en erg leuk. De hammams waren een belevenis. Pas op de allerlaatste dag hebben we voor het eerst twee trekking groepjes gezien. Het is echt bijzonder hoe oorspronkelijk het leven in dat gebied, toch zo dicht bij Marrakesh, nog is.
Hartelijk dank voor alle informatie en de bemiddeling. Het was geweldig, zo snel en persoonlijk als jij altijd reageerde, inderdaad, zoals je een keertje schreef, 'ik ben geen reisbureau'! want dat zou in het algemeen veel formeler zijn geweest. We zijn ook blij een beetje bij te hebben kunnen dragen aan je schoolproject, want we hadden ons inderdaad niet gerealiseerd dat het nog zo arm zou zijn.
Margreet
Wat hebben we een boeiende en prachtige tocht gemaakt vanuit Amizmiz! We zijn het helemaal eens met het verslag van Margreet. Mede dankzij de voortreffelijke organisatie, de prima gids, de bijzonder aardige muildiermannen/kok, en het prachtige weer hebben we een onvergetelijke tocht gehad. We zouden het niet hebben willen missen. Jamal wist veel te vertellen over het land, de bevolking en de natuur. En hij zag ook veel, zoals vogels en een leguaan in de verte. Het was ook erg prettig dat hij behalve frans ook engels sprak.

Elsbeth en Anton
februari/maart 2014

Graag willen wij je nog even bedanken voor de geweldige trektocht die we met je hadden in Marokko. We hebben zeer genoten van mensen en landschap en vonden het weer een geweldige ervaring. We denken met veel plezier en veel mooie herinneringen aan alles terug. We bewonderen je inzet en enthousiasme voor het land en de mensen !!
Frank en Annemargreet
Corrie, de tocht was buitengewoon, toch nog een graadje mooier dan vorig jaar, ook het equipe was echt super, ik hoop dat jij en Brahim dat ook zo ervaren ervaren hebben. 
Hans en Liesbeth
Dank voor alle goede zorgen van jouzelf, Brahim en de verdere bemanning !
Pim
Jij nogmaals  veel dank voor al je tolken, vertalen en uitleggen. Dat blijft heel nuttig !
Ineke
groepsreis Sirouagebergte, februari 2014

We hebben een fantastische tocht gemaakt met Jamel en Omar. Het weer was heel goed, de amandelbomen stonden in bloei, de landschappen waren prachtig en afwisselend, we hebben echt genoten. Het klikte goed met Jamel en Omar en we hebben een hoop geleerd over het land, de cultuur en de religie. Erg leuk om op deze manier Marokko te ontdekken. Ik vond het ook heel bijzonder om bij de mensen thuis te komen en te zien hoe zij leven. Iedereen was ontzettend gastvrij.
We zijn trouwens helemaal geen andere toeristen tegen gekomen, wat de ervaring alleen maar specialer maakte. We zouden het zo nog eens doen! Ook het eten was top: lekker en gezond. Het enige wat ons opviel was dat de tochten wat korter waren dat we hadden verwacht. We liepen nu zo'n 5 uur per dag en het had wat ons betreft best wat langer en intensiever gemogen. Maar nogmaals, we hebben een geweldige tocht gemaakt en het was ook erg fijn dat er veel tijd was om te ontspannen. Bedankt voor de organisatie en hopelijk tot een volgende keer!
Marte en Jona
februari 2014


Goed gelopen en prima geregeld. Helaas werkte het weer niet echt mee. De eerste dag van het lopen was het lekker weer. De tweede dag miezerde het wat en de derde dag was het heel erg mistig. Nauwelijks wat kunnen zien. Erg jammer maar toch wel genoten. Aardige mensen. Goede gids en kok.
Arthur en Angela
februari 2014
 

You want more? Reviews are available as from 2002. Please ask Corrie.  

contact us: contact us 

   back to the home page

Welcome on the website of Aziam Trek. Walking trips with and for lovers of the Moroccan nature and culture.

next page

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko/Maroc/Morocco : Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com