AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied   

groepswandelreizen

plannen 2018 en 2019

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

   naar de startpagina

 

Djebl Sahro

Voor het najaar van 2018 hebben we nog drie reizen gepland. Een hele nieuwe tocht - langs de Marokkaanse kust - en twee klassiekers. Ook voor het voorjaar van 2019 hebben we het programma op veler verzoek al vastgelegd.

NIEUW vanwege het experimentele karakter van deze reis, zou een 'besloten groep' (groep wandelvrienden) ideaal zijn.

Vertrek voor- of najaar – Tour des Arganiers en Essaouira - 5 dagen wandelen
Wandelaars kennen de veel belopen kustpaden in Turkije, Ierland, Portugal enz. Wij voegen er in dat genre een nieuw pad aan toe, het Argaanpad langs een deel van de westkust van Marokko.
Na een eerste nacht in Marrakech rijden we met een minibusje naar de kust bij Imsouan, ergens tussen Agadir en Essaouira. De volgende dag vertrekken we voor een 5-daagse trektocht door het bijzondere kustlandschap.
We wandelen door lage bergen met mooie uitzichten op de diepblauwe Atlantische Oceaan en de uitlopers van het Atlasgebergte, langs door de zee grillig gevormde rotsen, romantische baaitjes en goed verscholen stranden. We komen langs dorpjes en boomgaarden vol met de beroemde argaanbomen die nergens anders ter wereld voorkomen, producenten van de kostbare argaanolie. Na een sportieve dag genieten we van de zonsondergang. We overnachten
in tentjes.
We eindigen in het sfeervolle vissersplaatsje Essaouira waar we twee nachten verblijven. Dit levendige stadje (Unesco werelderfgoed) is beroemd en geliefd door de rijke historie, mediterrane architectuur, oude stadscentrum (medina) en haven, prachtige zandstrand en relaxte sfeer. Hierna rijden we terug naar Marrakech waar we (afhankelijk van de vluchttijden) nog een nacht slapen alvorens het vliegtuig naar huis te nemen.

Totale reisduur: 9 nachten/10 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 815 euro. Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.
Uit het verslag van een 'proefloopster': Al met al een avontuurlijke tocht, maar hij was prachtig!

 door de zee gevormde rotspartijen

kamelen dragen de bagage

 kamperen aan de kust

 rotsvegetatie

 genieten van de zonsondergang

 Essaouira


Vertrek 4 november - Hammamtocht - 6 dagen wandelen
(gegarandeerd vertrek, er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar)
Een prachtige bergwandeling in de Hoge Atlas ten zuiden van Marrakech met overnachtingen 'chez les habitants' (bij de mensen thuis).  
Deze tocht hebben we zo genoemd, omdat er vrijwel op elke overnachtingsplek een huishammam ter beschikking is. Stel je daar geen luxe hammam als in de grote Nederlandse stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect. Heerlijk na een wandeldag. De een is beter dan de andere, maar het is altijd weer leuk. Bovendien biedt deze reis alle mogelijkheid om kennis te maken met de berberbevolking. Het is een prachtig deel van de Hoge Atlas, niet te zwaar en  - zoals gezegd - nog weinig bekend als wandelgebied.

Normaal bieden we altijd een reis aan kompleet met een paar nachten Marrakech. Als de vluchttijden het toestaan, houden we het dit keer simpel. Alleen de wandeltocht, twee nachtjes in en het vervoer van en naar Marrakech. Iedereen kan dan zelf bepalen of hij/zij er langer in Marrakech of elders wil blijven. Uiteraard willen we daarvoor goede diensten verlenen. Na een eerste nacht in Marrakech gaan we door naar het wandelgebied. De laatste nacht slapen we ook in Marrakech, zodat je fris en uitgerust het vliegtuig in kunt.

Totale reisduur: 7 nachten/8 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 740 euro.
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.

 

dorp in de bocht

thee op een dakterras

de visboer

bergovergang

indrukwekkend landschap

prachtige vergezichten


Vertrek 13 november – woestijntrektocht 7,5 dag wandelen
(nieuw!) (volgeboekt, volgende reis november 2019)
Voor de echte woestijnliefhebbers sluiten we het jaar af met een lange woestijntrektocht naar het uiterste oosten van Marokko, waar zich de hoogste duinen van Marokko én de grootste dadelpalmoase bevinden. Een bestemming ver van Marrakech en daarom rijden we er op het gemak naar toe; anderhalve dag heen en twee terug. Dan zie je ook nog wat van de omgeving.
We vliegen naar Marrakech en overnachten daar om al een beetje sfeer te proeven. De volgende morgen stappen we in het busje dat ons via de adembenemende Tizi-n-Tichka pas (2260 mtr) naar Oarzazate brengt, waar we overnachten in een leuke auberge. De volgende dag gaan we vroeg op stap omdat we op het vertrekpunt van de trektocht willen lunchen. 's Middags lopen we nog 3 uur voordat we voor het eerst de tenten opslaan in de woestijn. De volgende 7 dagen lopen we richting Erg Chebbi. Al wandelend genieten we van het woestijnlandschap, dat zoveel meer is dan zand. Elke dag is anders; grindvlaktes met hier en daar een oude eenzame acacia, laaggebergte met bizar gevormde stenen, fossielenplateaux, onverwachte oases, moeizaam bewerkte akkers, ingenieuze irrigatiesystemen, eeuwenoude gravures, grillige kloven, woestijndorpen en natuurlijk het zand in al zijn bijzondere vormen en tinten. We slapen in tenten daar waar water te vinden is.
Op de terugreis overnachten we in de Dadeskloof en rijden vervolgens terug naar Marrakech, waar we nog twee nachten verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude Stad).
.
Totale reisduur: 13 nachten/14 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen tijdens de trektocht. De rondreis doen we met een minibus.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.440 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.
 

overnachtingsplek in de woestijn

de vele gedaantes van het woestijnlandschap

door de zon gebarsten zandbedding

trots schip van de woesijn

plateaux met fossielen

woestijnhyacinten


Vertrek 18 maart – Siroua gebergte – 8 dagen wandelen
(nieuwe route) (gegarandeerd vertrek, er is nog maar één plaats beschikbaar)
Ben je een liefhebber van het hoogtegebergte, ga dan mee naar de favoriete wandelbestemming van Brahim en Corrie. Met de - volgens hen - mooiste overnachtingsplek ter wereld. Een majestueus gebergte met adembenemende vergezichten. Ook ervaren Himalayagangers waren er diep van onder de indruk. Het gaat om het zuidelijk van de Hoge Atlas gelegen, vulkanische Sirouagebergte, onderdeel van de Anti Atlas, met 3300 meter als hoogste top. Vindplaats van saffraan en het centrum van het Berber tapijtambacht. We passeren hoog gelegen bergdorpjes (z.g. azibs) die alleen in de zomer worden bewoond. Achtergebleven herders met hun kudden, lieflijke beekjes, valleien met veel groen en bloeiende fruitbomen. Maar ook ruige passen en bizarre rotspartijen én veldjes met saffraan (ook wel het rode goud genoemd). Laat je verleiden om een gram of wat van dat bijzondere ingrediënt aan te schaffen of neem een tapijt als souvenir mee naar huis.
Deze reis geeft ons ook volop gelegenheid om kennis te maken met de berberbevolking.
We vliegen aan op Marrakech. De volgende morgen rijden we met een busje via de indrukwekkende Tichka pas (2260 mtr) naar het vertrekpunt van de wandeling. De volgende dag gaan we op stap voor een onvergetelijke ervaring in een vrij onbekend bergengebied. We starten deze keer in het noordwesten van het gebergte in de buurt van Tifnoute en trekken om de Sirouatop heen naar het zuiden tot in de buurt van Taliouine.
Indien mogelijk rijden we dan via de Tizi-N-Test pas (2092 mtr) weer terug naar Marrakech.

We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten op de meest fantastische plekken.
De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Marrakech waar we 2 nachten verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

Totale reisduur: 12 nachten/13 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.035 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

 bloeiende appelbomen

 kopje thee op de kampplaats

 de besneeuwde toppen van de Siroua

Berber bergdorp

 adembenemend mooi

 mininarcisjes

Vertrek 5 april - Zatvallei/Plateau de Yagour - 6 dagen wandelen - volgeboekt (bij voldoende belangstelling wordt aansluitend een tweede reis gepland, met Engelstalige reisbgeleiding)
Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt in dit gebied op andere gedachten.
Na de vlucht naar en een eerste nacht in Marrakech, rijden we naar het vertrekpunt van de wandeling. Na de kennismaking met de muildieren en hun begeleiders gaan we op weg voor de eerste stappen van een 6-daagse wandeltocht. We lopen langs de Zat rivier, door Berber bergdorpjes, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen. Het is voorjaar en dan barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen. We gaan via een prachtige kloof over het imposante plateau de Yagour met de Meltzer top (2726 mtr) steeds in het vizier, een prachtige hoogvlakte bewoond door schapen en geiten en herdergezinnen. We horen een oorverdovend kikkerconcert in een moerasachtig meer, zien een plateau met eeuwenoude gravures, traverseren kleine riviertjes en dalen aan de andere kant weer af.
We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2300 mtr, gemiddeld zo'n 5 uur per dag. Er wordt overnacht op prachtige plekken en in tenten. Het filmpje op de
startpagina is in dit gebied opgenomen.

Aan het eind van de laatste dag keren we weer terug naar Marrakech. We blijven nog 2 nachten in deze sprookjesachtige stad in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

Totale reisduur: 8 nachten/9 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 740 euro.
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.  

de rivier de Zat

Plateau de Yagour in de winter

hoog op het plateau, alweer een adembenemend uitzicht

de groene vallei van Ourika

donkerrood gekleurde bergen ten zuiden van Marrakech

voorjaar in de Zat vallei

 

 De nog niet bekende data zullen later worden bepaald. Daarbij houden we rekening met de goedkope vluchten naar Marrakech en de wensen van potentiële deelnemers. Verlenging (of verkorting) in Marrakech is natuurlijk mogelijk.

 Wil je boeken, heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Ben je geïnteresseerd in nog meer foto's, kijk dan maar eens op onze Facebookpagina onder het hoofdstuk foto's.

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart. 

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

bezoek onze Facebook pagina

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com