Siroua gebergte

   Siroua gebergte

 

AZIAM TREK
maak te voet kennis met Marokko

contact us: neem contact met ons op

 

berber meisje 

Corona! Wanneer we weer naar Marokko zullen kunnen gaan, is de grote vraag. Laten we hopen dat het virus zich laat beteugelen en dat we in ieder geval na de zomer daar de wandelschoenen weer kunnen aantrekken. Ik stuur jullie in ieder geval deze brief. Om ergens naar uit te kunnen zien en ......

..... omdat het volgend jaar voor ons én jullie in ieder geval een heel bijzonder jaar is. Dan vieren Brahim en ik namelijk onze 20-jarige vriendschap en bijzondere samenwerking. En jullie - als trouwe wandelgasten - hebben dan natuurlijk een streepje voor. We organiseren eind februari/begin maart onze vierde jubileumreis! (datum ook afhankelijk van jullie wensen).

Brahim wil al lang een keer met ons naar de Anti Atlas, het gebergte dat ruwweg loopt van de kust tot Ouarzazate en dan naar het westelijke deel rond de steden Taroudant en Tafraoute. Ik maakte daar in 1999 mijn eerste trektocht (zonder Brahim) en was meteen verliefd op Marokko. Wat dat heeft opgeleverd, is inmiddels gebleken. Het miljoenen jaren oude granieten gebergte is verbluffend mooi.  Geologische hoogstandjes van rode rotsen in allerlei vormen, fossielen, rotstekeningen, prachtige oases, kloven, vruchtbare weidse valleien en vriendelijke berberdorpjes. De bloeiende amandel- en andere fruitbomen en de geurende wilde thijm en rozemarijn maken het in het voorjaar tot een sprookje. En in dit gebied komen ook nog argaanbomen voor. Het oostelijk deel van de Anti-Atlas, het Siroua gebergte blijft ons favoriete gebergte, maar daar zijn velen van jullie al geweest.

Dus, we laten Marrakech dit keer links liggen en vliegen aan op Agadir, slapen de eerste nacht in Taroudant en vertrekken dan voor een 8-daagse wandeltocht, in grote lijnen rond Tafraoute (waar de echte babouches worden gemaakt). De hoogste toppen die we rond ons zien, zijn rond 2500 mtr. We eindigen weer in Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages van het land. Vanaf Agadir vliegen we weer naar huis.
We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten

Totale reisduur: 10 nachten/11 dagen (mogelijk een nachtje meer afhankelijk van het programma en de vluchten). Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.090 euro. 1-persoons toeslag 90 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

Twintig jaar is een hele tijd. Ben je bang dat deze bergen je inmiddels teveel zullen zijn, kijk dan eens naar ons kustpad (Argaanpad) dat we begin oktober a.s. willen doen. Kijk voor de omschrijvingen, prijzen, enz. van deze en andere reizen op de website. Dan kan je ook die mooie filmpjes nog eens bekijken.

Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan in ieder geval al in. Dat geeft ook Brahim en zijn mannen de moed om de komende moeilijke maanden door te komen. Doorgang valt of staat uiteraard met de coronasituatie. Ik hoop gauw van jullie te horen.

Corrie de Hoog
www.aziamtrek.com

+33 555 806608

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   bezoek onze Facebook pagina

Aziam Trek  - Wandelreizen met een hart

contact us: neem contact met ons op