AZIAM TREK -Imlil -Marrakech

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied

groepswandelreizen

plannen 2018

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

Brahim en Corrie

Momo

Brahim leidt de theeceremonie

koksdiploma van Momo

Omar

begeleiders van de Hammamtocht

team aziam trek

Abdullah

Brahim I en II bereiden de picknick

Ali, altijd actief

de meisjes hebben taart voor ons gebakken

Aicha bakt voor ons brood (tanûrt) in een kleioventje

onze begeleiders in de Siroua

Driss uit de Siroua

Ali helpt bij het eten maken

kamelenbaas Ahmed

de equipe uit de Sahro

Driss in het koren in de woestijn

Brahim Aziam
Zoals al in de introductie is vermeld, staat Aziam Trek vooral voor Brahim, een zeer innemende en integere man. Hij is diegene die alles in Marokko organiseert; vervoer, overnachtingen, proviand, materiaal en mensen en dieren die ons begeleiden. En die ook altijd zorgt voor net een beetje meer dan men verwacht. Hij werkt al ruim dertig jaar met toeristen, als chauffeur, kok, later als gids en nu als gids/organisator. Tot ieders tevredenheid, want hij doet dat op een zeer zorgzame en zorgvuldige wijze, ondanks of misschien wel juist dankzij zijn handicap. Brahim is namelijk voor meer dan 50% doof. Dankzij gehoorapparaten - die hij met behulp van onze wandelaars heeft kunnen aanschaffen - vormt dat voor zijn werk geen enkel probleem. Integendeel, want hij ziet meer, (voor)voelt meer en let meer op dan anderen. Telefonisch contact is soms echter moeilijk. Brahim is de beste gids die ik ooit heb ontmoet en velen zijn dat met mij eens. Brahim is zeer actief voor ons scholingsfonds.

Corrie de Hoog
Ik ben geen reisbureau. Ik beheer deze website, fungeer als contactpersoon voor Brahim en probeer mensen voor onze reizen te interesseren. Mijn activiteiten zijn een zuiver privé initiatief. Ik doe dit - belangeloos - vooral om mijn Marokkaanse vrienden aan werk en dus inkomen te helpen. Maar ik vind het zelf ook heerlijk om te wandelen in dat prachtige land, te mogen proeven van de zo andere cultuur en ik gun dat ook graag aan anderen.
Ik ontmoette Brahim in 1999 tijdens een wandeltocht met mijn man door de Hoge Atlas. Wij waren onder de indruk van de manier waarop hij dat deed. Wederzijdse sympathie heeft inmiddels geleid tot het al meer dan 14 jaar gezamenlijk organiseren van reizen naar Marokko én een bijzondere vriendschap.
Ik woon en werk overigens sinds 2002 in Frankrijk, waar wij een
Chambres d'Hôtes (B&B) runnen.

Momo
Vaste kok en ons maatje die uitstekende maaltijden bereidt, overheerlijke muntthee (whisky berbère) serveert en altijd voor een vrolijke noot zorgt.

Omar
Onze sympathieke contactpersoon voor de Hammamtocht is van alle markten thuis. Samen met dorpsgenoten begeleidt hij ons met z'n muildier, hij kookt en gidst. En wanneers we bij hem thuis slapen, prepareren moeder Kbera en vrouw Mina de hammam en bereiden de heerlijkste gerechten voor ons.

Jamal
Hij werkte eerst in de Auberge van Brahim. Nu is hij een zeer gewaardeerde gids. Hij heeft zichzelf Engels geleerd en begeleidt voor ons veel individuele wandelaars.

Driss
Onze man die de woestijn op z'n duimpje kent en de kamelen (dromedarissen) regelt van Ahmed, Ali, Brahim en Hamed. De laatste nacht slapen we meestal bij zijn (grote) familie thuis. Een wederzijds feest voor de kinderen, de vrouwen en ons.

Abdullah
Rots in de branding in het Sirouagebergte. Brahim programmeert met Abdullah en z'n team altijd weer de prachtigste routes. Voor velen vormt het zingen van Abdullah onderweg een warme herinnering.

Anderen met wie we graag werken
Brahim II (in 2012 helaas overleden), Mohammed, Hassan, Houssein, extra gidsen
Hoessein en Lahcen, begeleiders in de Djebl Sahro
Ali, begeleider uit de Tafilalt/Vallée du Ziz
Abdullah, Omar en Mohammed, chauffeurs
en laten we vooral de vrouwen in de huizen waar we overnachten niet vergeten
en nog veel meer  

sterke en trouwe muildieren

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

contact us: contact us 

   naar de startpagina

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

bezoek onze Facebook pagina

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com