AZIAM TREK -Imlil -Marrakech

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Dcouvrez le Maroc pied

groepswandelreizen

plannen 2018

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

sprookjesdorp in de Anti-Atlas

de Anti-Atlas

op weg naar Marrakech

dorp in de rozenvallei

bizarre rotsformaties in de rozenvallei

van Boutagrar naar El Kelaa MGouna

dorp in de rozenvallei

in de kloven van de MGoun rivier

eeuwenoude agadir bij de MGoun

de Tafilalt, grootste dadelpalmoase van Marokko

woestijn bij Tazzarine

Djebl Kissani bij Zagora

Draa-woestijn

Djebl Siroua

aan de voet van de Gorges du Todhra

Elk jaar stellen Brahim en ik een ander programma samen voor de groepswandelreizen. Dat betekent dat er altijd een gevarieerd programma is en dat je meerdere keren meekunt. Kijk maar eens op deze diavoorstelling van reizen die we al gemaakt hebben.
Elke reis is en blijft een avontuurlijke reis in een andere cultuur. Dat wil zeggen dat je ertegen moet kunnen als het eens tegen zit of het programma om wat voor reden dan ook wordt omgegooid en dat je je aanpast aan de gebruiken van het land en die respecteert. Elk jaar zoeken we ook naar nieuwe - nog niet door andere toeristen platgetreden routes. Ook dat betekent soms wat aanpassen, maar dat is volgens mij nou juist de charme van onze reizen. En inmiddels heeft 15 jaar ervaring geleerd dat het altijd goed komt.

Voor alle reizen geldt een gemiddelde looptijd van 5 6 uur per dag (tenzij anders aangegeven), te doen voor elke wandelaar in goede conditie en met een goede mentaliteit.
Het minimum aantal deelnemers is 6 of 8, het maximum 14 (tenzij anders is aangegeven).
Verlenging, als groep of individueel, is altijd mogelijk en we staan open voor positieve wijzigingen en aanvullingen op het programma.

De meeste bagage wordt vervoerd door muildieren of kamelen. Je draagt wel je eigen dagrugzak.
We overnachten in de steden in middenklasse hotels. Onderweg slapen we in tenten, gtes (berghut), auberges (herberg) of 'chez les habitants' (bij mensen thuis). We zoeken altijd naar bijzondere, maar betaalbare onderkomens. Aan het eind van een reis slapen we in Marrakech bijvoorbeeld in een heerlijk rustige Riad in de Medina (oude stad). Als we daar ook starten, vaak in een hotel dat vroeger een z.g. karavaanserai was (plaats waar vroeger de kooplieden met hun lastdieren overnachtten).

De maaltijden onderweg worden verzorgd door onze eigen vertrouwde koks. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de bestemming, gaat er naast Brahim nog een extra gids/begeleider mee.

Bij de voorgenomen reizen staat een prijsindicatie. De precieze kosten zijn op het moment van het maken van het programma namelijk nog niet voor 100% aan te geven. Die zijn van een aantal factoren afhankelijk (aantal deelnemers bijvoorbeeld). De genoemde prijs is wel inclusief alle vervoer in Marokko, muildieren/kamelen, gids, kok, overnachtingen, matrasjes, thee, drinkwater, uitgebreide reisinformatie en een paklijst en de meeste maaltijden en natuurlijk exclusief persoonlijke uitgaven/wensen en fooien.
Ik probeer het zo goedkoop mogelijk te organiseren, maar wil de Marokkaanse mensen ook niet te kort doen.
Ik verwacht ook daarom dat je een reisverzekering afsluit. Mocht er iets gebeuren, moeten zij niet de dupe worden van onze onzorgvuldigheid. Zie ook de pagina 'de kleine lettertjes'.

Als er niet voldoende deelnemers zijn, gaat de reis helaas niet door (zo mogelijk zoeken we wel een alternatief). Doe daarom je best, neem vrienden en familie mee en attendeer zo veel mogelijk mensen op deze website.

Nogmaals, ik wil - ten behoeve van de Marokkanen, jullie en mezelf natuurlijk - van harte optreden als intermediair, regelaar en tolk, maar ik ben geen reisorganisatie. We reizen als vrienden met elkaar.

Djebl Sahro 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

contact us: contact us 

   naar de startpagina

 

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

bezoek onze Facebook pagina

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog 2007 - www.veilouqueri.com